Anti Snurk

Het vibreren van zacht weefsel in de luchtwegen veroorzaakt het snurkgeluid bij het slapen. Een zeer ernstige vorm van snurken, waarbij gedurende de slaap de luchtwegen geheel of gedeeltelijk worden geblokkeerd, wordt slaapapneu genoemd.

Snurken en slaapapneu verstoren het normale slaapritme van de patiënt en zijn directe omgeving, waardoor grote slaapstoornissen en irritaties kunnen ontstaan.

Bij het oplossen van het snurk- en slaapapneu-probleem moet de vibratie of blokkade worden verkleind of weggenomen. Dit kan onder andere door verandering van levensstijl (afvallen, minder alcoholgebruik, aanpassing medicijngebruik), operatief ingrijpen of het plaatsen van apparatuur tijdens het slapen. De beste oplossing verschilt per patiënt.

Een van de mogelijke behandelingen is een beugel die `s nachts over de tanden wordt geplaatst. De beugel dwingt daarbij de onderkaak iets naar voren. Hierdoor wordt de luchtpijp, die bij het snurken of slaapapneu wordt afgesloten, weer geopend. Bij de anti-snurkbeugel, zoals afgebeeld, is het mogelijk om de telescoopscharnier maximaal 12 mm na te stellen om de ideale positie te bepalen.

Benodigheden om de anti snurkbeugel te vervaardigen zijn: een recente boven- en onderafdruk (modellen) en een constructiebeet van 4 mm in de end- to- end positie.

Anti Snurk   Anti Snurk